Citat

Böcker


Himlen bar inga moln

Heroine

En mörk berättelse om hur Wenke, en framgångsrik mediepersonlighet i början av medelåldern, dras in i ett heroinberoende i en passionerad relation med en man med en lång historia av missbruk. Han är vacker, sexig, välutbildad och farlig. Det tar tid innan hon förstår hur farlig han är, och hur farlig hon själv blivit - för sig själv.

Läs mer »
Författaruppläsning: Unni Drougge


Himlen bar inga moln

Himlen bar inga moln

Himlen bar inga moln är en historia om vänskap och kärlek – men också om hur övergrepp och skam formar oss och våra relationer. Det handlar om sprickor som inte går att fylla igen och om hur historien hinner ikapp och blir lika betydande nu som då.

Läs mer »
Författare: Doris Dahlin
Uppläsare: Odile Nunes


Källan

Källan

I England har det inte regnat på tre år och missväxten breder ut sig. Men på gården Källan sinar märkligt nog aldrig vattnet och grönskan frodas.
Ruth Ardlingly återvänder till Källan för att avtjäna sitt straff för mordbrand i husarrest. Hon är fast besluten att pussla ihop alla lösa bitar av tragedin som krossade hennes familj och ledde fram till hennes barnbarns död.

Läs mer »
Författare: Catherine chanter
Uppläsare: Kristina Rådström


Eldätaren

Eldätaren

Det är på Limhamnsfältet, en tidig morgon med tät dimma, som den första döda kroppen hittas.
Kristian Lundbergs hårdkokta och annorlunda roman Eldätaren utspelar sig i ett samtida Malmö. En krackelerande stad där den alkoholiserade f.d. kriminal-utredaren, numera hittegodsexpeditören Nils Forsberg sakta avancerar, tills han, förvånande nog – är den som leder utredningen.

Läs mer »
Författare: Kristian Lundberg
Uppläsare: Torsten Wahlund