Citat

Böcker


Outtalat

Outtalat

En undangömd engelsk by, magiskt sammanlänkade ungdomar, urgamla trollkarlsfamiljer, romans och grävande journalistik för skoltidningen.

Läs mer »

Uppläsare: Malin Halland
Författare: Sarah Rees Brennan

Blod, droger och rock´n´roll

Blod, droger

och rock´n´roll

Utåt levde hon ett glamoröst liv bland världsstjärnor som Bruce Springsteen och Mick Jagger. Men mentalt var det mörkare än någonsin. Janique Svedberg skar sig och spenderade miljontals kronor på piller. Tills för sju år sedan trodde hon att det var hennes fel att mamman dog.

Läs mer »
Författaruppläsning: Janique Svedberg

Flickoffret

Flickoffret

EN UNG FLICKAS VANSTÄLLDA KROPP upptäcks i en igenbommad källare. Hennes kvarlevor är omsorgsfullt utplacerade, efter vad som ser ut att ha varit en grym och makaber ceremoni. Händelsen tycks ha ägt rum för mer än sextio år sedan.

Läs mer »
Uppläsare: Anders Jansson
Författare: James Oswald

Hoppla

HOPPLA

Staffan Westerberg reser genom tiden på väg mot slutstationen, med det skälvande livet i bagaget. En diktsamling rikt illustrerad av Staffans egna teckningar, med en ljudbok i omslaget där Staffan Westerberg själv läser dikterna i boken, sammanvävda till en ljudföreställning med sång och musik.

Läs mer »
Författaruppläsning: Staffan Westerberg

På västfronten intet nytt

På västfronten intet nytt

På västfronten intet nytt beskriver första världskrigets fasor och vansinne utifrån en tysk nittonårig soldats synvinkel. Upplevelserna i skyttegravarna ger en kraftfull och realistisk bild av hur de unga och romantiska pojkarna förvandlas till hårdhudade och kallhamrade kämpar som lär sig döda för att överleva.

Läs mer »
Uppläsare: Tomas Bolme
Författare: Erich Maria Remarque