Citat

BöckerHella Hells bekännelser

Hella Hells bekännelser

Hella Hell är en kvinna på dryga fyrtio med böjelse för unga pojkar. I en nedåtspiral av kriser släpper hon sina hämningar, och odlar en bakantskap med ett lesbiskt par för att komma närmre deras vackra 13-åriga son. När pojkens mamma blir svårt sjuk mer eller mindre kidnappar Hella pojken för en ödesbestämd roadtrip genom Europa.

Läs mer »
Författaruppläsning: Unni Drougge

Gunga åt Öster

Gunga åt Öster

Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon.
- Aina, du enda. Vi behöver din hjälp.
Läs mer »
Författaruppläsning: Anna-Klara Mehlich

Min enda syster

Min enda syster

En syster som tar allt och en som ständigt får stå tillbaka. Redan från början är det så. Inte ens en lång missionstjänst i Afrika, bort från den slukande sýstern sätter stopp för det. Men med en överlevnadsstrategi utvecklad under en livstid finner hon på råd, systern som levt i skymundan.
Läs mer »
Författare: Doris Dahlin
Uppläsare: Anne-Li Norberg

Offshore mp3-fil

Offshore

Isak är djuphavsdykare vid oljeborrplatt-formarna i Nordsjön och hans hustru Ingrid arbetar på ett äldreboende. En gång i månaden kommer han hem som efterlängtad helgpappa och älskare. Under mannens bortavaro sköter Ingrid allt det vanliga, det så kallade lilla livet, det som Isak aldrig hinner komma in i.
Offshore är ett modernt äktenskapsdrama som ställer frågan om de äkta hälfterna någonsin ska få varandra.
Läs mer »
Författare: Aino Trosell
Uppläsare: Marie Richardson
Uppläsare: Jakob Eklund

Det svarta bakom solen, e-bok och mp3-fil

Det svarta bakom solen

Vi är tillbaka i vårt barndomslandskap. Nu ska det göras upp. Nu ska jag få veta hur det egentligen var, jag som är författare. Så att det finns kvar. Så att ingen ska komma och säga att hon ljuger. Nej hon ljuger inte. Och jag lovar att skriva hennes berättelse.

Läs mer »
Författare: Aino Trosell
Uppläsare: Irene Lindh

Meningen med män, e-bok och mp3-fil

Meningen med män

Meningen med män är satir i dialogform. Via e-post, telefonsamtal, brevväxling och barsnack utgjuter två väninnor om sitt eviga dilemma – att ha eller inte ha en man. Boken är hårt kryddad med burleska situationer, giftiga iakttagelser och frän galghumor, men mitt i den porlande cocktailen av tjejmiddagar, damtidningar och tantsnusk finns ett bittert stänk av den moderna kvinnans oupphörliga dilemma: vad får kärleken kosta?

Läs mer »
Författaruppläsning: Unni Drougge

Sky blue och maskrosljusen, ljudbok och mp3-fil

Sky blue och maskrosljusen

Ledda av Stina Stoors sparsmakade, lakoniska språk bekantar vi oss med den slutna avdelningen. Iakttagelserna är exakta, lyhörda och samtidigt lågmält humoristiska. Utflykterna i tillbakablickar ökar nyfikenheten på varför berättelsens jag hamnat här.

Läs mer »
Författare: Stina Stoor
Uppläsare: Ellen Fosti


Livet enligt Dunne

Livet enligt Dunne

Det är Dunnes första sommarlov – och det bästa hittills! Hon får vara med sin vän Ella Frida på en ö i havet. Där är det som ingen annanstans. Och varje kväll pratar hon med sin pappa i telefon. Men så en dag dyker han upp på ön, och med sig har han en överraskning åt Dunne. Det är bara det att Dunne inte har önskat sig nåt i den vägen …

Läs mer »
Författaruppläsning: Rose Lagercrantz


Heroine

Livet enligt Dunne

En mörk berättelse om hur Wenke, en framgångsrik mediepersonlighet i början av medelåldern, dras in i ett heroinberoende i en passionerad relation med en man med en lång historia av missbruk. Han är vacker, sexig, välutbildad och farlig. Det tar tid innan hon förstår hur farlig han är, och hur farlig hon själv blivit - för sig själv.

Läs mer »
Författaruppläsning: Unni Drougge


Himlen bar inga moln

Himlen bar inga moln

Himlen bar inga moln är en historia om vänskap och kärlek – men också om hur övergrepp och skam formar oss och våra relationer. Det handlar om sprickor som inte går att fylla igen och om hur historien hinner ikapp och blir lika betydande nu som då.

Läs mer »
Författare: Doris Dahlin
Uppläsare: Odile Nunes


Källan

Källan

I England har det inte regnat på tre år och missväxten breder ut sig. Men på gården Källan sinar märkligt nog aldrig vattnet och grönskan frodas.
Ruth Ardlingly återvänder till Källan för att avtjäna sitt straff för mordbrand i husarrest. Hon är fast besluten att pussla ihop alla lösa bitar av tragedin som krossade hennes familj och ledde fram till hennes barnbarns död.

Läs mer »
Författare: Catherine chanter
Uppläsare: Kristina Rådström


Eldätaren

Eldätaren

Det är på Limhamnsfältet, en tidig morgon med tät dimma, som den första döda kroppen hittas.
Kristian Lundbergs hårdkokta och annorlunda roman Eldätaren utspelar sig i ett samtida Malmö. En krackelerande stad där den alkoholiserade f.d. kriminal-utredaren, numera hittegodsexpeditören Nils Forsberg sakta avancerar, tills han, förvånande nog – är den som leder utredningen.

Läs mer »
Författare: Kristian Lundberg
Uppläsare: Torsten Wahlund